От доста време се каня да направя домашен пастет. Спрях се на рецептата на Ани.
И тъй, като нищо не съм променяла ето как се прави:
200 г. пилешки гърди
450 г. пилешки дробчета
1 голям морков
четвърт червена чушка
2 дафинови листа
връзка пресен лук
10 зърна черен пипер
2 скилидки чесън
бучка масло
1 кафена ч.ч. готварска сметана ( по възможност млечна)
индийско орехче на вкус
сол
Измийте и почистете пилешките дробчета от жилите и зелените нишки.Нарежете пилешкото месо на парчета и го сварете заедно с дробчетата,нарязания морков, нарязаната на ситно чушка, дафиновите листа и черния пипер. Нека поврат около 30 минути. Отцедете водата в която са врели, но запазете част от нея в малка купа.
Извадете черния пипер и дафиновите листа.
Нарежете пресния лук и чесъна и ги задушете в малко масло на тиган. Добавете пилешкото, дробчетата и зеленчуците и задушете за няколко минути.Поръсете с индийското орехче и сол.
Прехвърлете всичко в блендер, налейте малко от заделената вода и сметаната и пасирайте до гладкост.
А какво е мнението ти, Нати, хареса ли ти? Аз не хапвам пастет от години заради това, че всъщност няма нищо истинско в него... Но пък и домашен не съм пробвала да направя.
ОтговорИзтриванеТвоят изглежда чудесно! :)
Поздрави!
Гери, много ни хареса пастета. Разбира се това е въпрос на вкус. Ти трябва да опиташ и да решиш дали ти харесва. Хубавото е че не е никак сложно и не е прекалено скъпо така, че ... давай смело :)
ИзтриванеОбичаме пастет, но не се сещам за рецептата, въпреки че съм я преписала! Радвам се че подсещаш, особено с апетитната снимка!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Натали!
Тили, радвам се че съм те подсетила. Весел празник утре !
ИзтриванеНат,супер е това пастетче!И при Ани ми беше харесало,ето сега и при теб,чудесно ще да е,ама да видим кога ще му се наканя и аз.Благодаря ти,че ме подсещаш!Пожелавам щастлив празник утре!
ОтговорИзтриванеРоси, честит празник и на теб! А за пастета, накани му се :)
ИзтриванеИ аз от цяла вечност се каня, а сега като се затопли времето, съвсем ще забравя да го направя. Изглежда страхотно, Наталия!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Мъхче! Честит 8 март! Весел празник!
ИзтриванеЧестит 8 март, Нати! Бъди щастлива, обичана и обичаща , все така прекрасна жена! Пастета изглежда много вкусно и е крайно време и аз да се пробвам.Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, честит 8 март и на теб! Много смях , любов и мили жестове ти пожелавам!
ИзтриванеИ аз му се каня на този пастет:)....
ОтговорИзтриванеЧестит празник, Наталка! Бъди здрава и много обичана!
Хубава съботна вечер!
И аз ползвам рецептата на Ани, и то от доста време, все така правя пастета - разкошен! Иска ми се да гребна от твоята купичка :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеСнежи, то отдавна не остана. Ние с теб явно имаме близки вкусове. Това е поредната рецепта, която сме опитали заедно :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и на теб!
Сега виждам това. Благодаря ти Наталия. Прекрасен пастет си направила.
ОтговорИзтриванеАни, то е благодарение на рецептата ти! Така че всъшност аз ти благодаря!
ОтговорИзтриване