сряда, 8 октомври 2014 г.
Панирани патисони
Тази година за пръв път се сблъсках с това чудо- патисона! Пече ли се, вари ли се ? Де да знам! Накрая вдигнах телефона за съвет от персоната ,която ме снабди с цяла торба от това нещо. Тя беше категорична - паниран! Речено , сторено. Е ако се бях сетила да питам на колко дебело да нарежа парченцата, щеше да е супер. Но не се сетих , затова малко ги хрупахме не съвсем сготвени, но редките екземпляри ,на които ножът се беше подхлъзнал и бяха нарязани на тънко, бяха вкусни!
2- 3 патисона
за паниравката:
1 ч.ч. брашно
3 яйца
1 с.л. олио
бира
щипка сол
олио за пържене
Панировката:
Отделят се белтъците от жълтъците.Белтъците се разбиват на сняг.
Жълтъците се разбъркват с брашното,солта и олиото.Постепено се добавя бирата и се разбърква.Сместа трябва да е по-гъста от боза.Добавят се и разбитите на сняг белтъци и се разбърква внимателно със шпатула, за да не спаднат белтъците.
Патисоните се измиват и се нарязват на тънки филийки. ( не като мен на дебело, че хрускат)
Потапят се в панировката и се пържат в олио.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Чудни са станали тези сладурски тиквички....И аз бях доста време в неведение относно въпроса"Що е то патисонът и има ли почва у нас?:))))"
ОтговорИзтриванеХич не са ти дебели,прекрасни филенца!
Поздрави,Натали!
:))) Има почва има :)
ИзтриванеПоздрави и от мен!
Ох, любимите ми са! Тази година не успяхме да се сдобием с реколта, но за другата дано !:) Нати, готвиш ги като тиквички, това е. И панирани са чудни, браво! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за съвета, Кате ще го последвам при пръв удобен случай.
ИзтриванеЦелувки!
Нат, никога не съм хапвала такива тиквички, но звучат много интересно и примамливо. Събуди ми любопитството и трява да ги издиря и опитам, като ще се се спра на твоята рецепта. Поздрави, мила!
ОтговорИзтриванеА ти събуди мойто любопитство с този хрупкав карфиол и аз ще пробвам.
ИзтриванеТова е голяма вкусотия ,а ако прибавим и сосче си става супер!:) Поздрави!:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, поздрави и от мен!
Изтриване