неделя, 26 октомври 2014 г.
Рибена супа
1 глава на толстолоп
1 глава шаран
3 - 4 рибки чернокоп
2 дафинови листа
3 зърна бахар
7-8 зърна черен пипер
3 моркова
1 глава лук
3 морковчета
2 картофа
малко парченце целина от глава
девисил
сол
Рибата и главите от риба се заливат с вода около 2 литра и се варят заедно със сол, дафиновия лист, бахара и черния пипер около 15 минути.
Рибата се вади и се обезкостява а бульона се прецежда.
Морковите, лукът и целината се режат на малки кубчета.
Лукът се задушава за минута в малко олио и 1 с.л. от бульона. После се прибавят морковите и целината, също се задушават за няколко минути.Добавя се бульона и като заври се прибавят картофите нарязани на малки кубчета. Като омекнат зеленчуците се прибавя и месото от рибата и девисила.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ех, че ароматна и вкусна е станал супичката с този набор от продукти! Прекрасна неделна вечер, Нати!
ОтговорИзтриванеНай-сетне и аз опитах наскоро рибена чорба. Много, много вкусна благинка. :) И твоята е чудесна, Нати!
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
мммм,щом има чернокоп,нареждам се за купичка рибена чорба,фантастична е,Нат!Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Ви! Радвам се че ви е харесал моят първи опит с рибената чорба.
ОтговорИзтриване