петък, 28 август 2015 г.

Мини "Павлова"с малини






  • 4 белтъка
  • щипка сол
  • 180 г кристална захар

за крема:
  • 250 г сладкарска сметана
  • 1 чаена лъжица ванилова есенция
за украсяване:
  •  малини
Фурната се нагрява на 100°C. Голяма тава се покрива с хартия за печене, намазана с малко олио.
Белтъците и солта се слагат в суха купа. Разбиват се с миксер докато станат обемни и побелеят. При не прекъснато разбиване по малко се добавя захар

Разбиват се докато станат гъсти и пухкави.

Изсипват се в подготвената тава и се прави кръгове . Оформя се лека вдлъбнатина в средата на всеки кръг. Пече се 1,5 часа като се внимава белтъците да не потъмнеят. Ако това се случи фурната се намаля и се оставя известно време отворена.

Когато основата се изпече внимателно се пренася върху сервизна чиния и се оставя да изстине напълно преди да се аранжира с крем и плодове. Ако се приготвя един ден предварително, трябва да се съхранява на сухо място.

За крема - сметана  се разбива с миксер. Добавя се  и ванилията.



Рецептата видях при Йоана

3 коментара:

  1. Съвършена е, Нати! Грабвам всичко що има по снимките, че така ми се е преяло следобед, че едва издържам :D
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Граби, Габи :)
    Прегръдки и на теб и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна и изкушаваща! Само веднъж съм правила и то с шоколад, но стана много вкусна. (Ако искаш можеш да погледнеш и моя вариант)
    Вземам си едно парченце от твоята!
    Поздрави! :-)

    ОтговорИзтриване