- 4 белтъка
- щипка сол
- 180 г кристална захар
за крема:
- 250 г сладкарска сметана
- 1 чаена лъжица ванилова есенция
за украсяване:
- малини
Фурната се нагрява на 100°C. Голяма тава се покрива с хартия за печене, намазана с малко олио.
Белтъците и солта се слагат в суха купа. Разбиват се с миксер докато станат обемни и побелеят. При не прекъснато разбиване по малко се добавя захар
Разбиват се докато станат гъсти и пухкави.
Изсипват се в подготвената тава и се прави кръгове . Оформя се лека вдлъбнатина в средата на всеки кръг. Пече се 1,5 часа като се внимава белтъците да не потъмнеят. Ако това се случи фурната се намаля и се оставя известно време отворена.
Когато основата се изпече внимателно се пренася върху сервизна чиния и се оставя да изстине напълно преди да се аранжира с крем и плодове. Ако се приготвя един ден предварително, трябва да се съхранява на сухо място.
За крема - сметана се разбива с миксер. Добавя се и ванилията.
Рецептата видях при Йоана
Съвършена е, Нати! Грабвам всичко що има по снимките, че така ми се е преяло следобед, че едва издържам :D
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Граби, Габи :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и на теб и хубава нова седмица!
Страхотна и изкушаваща! Само веднъж съм правила и то с шоколад, но стана много вкусна. (Ако искаш можеш да погледнеш и моя вариант)
ОтговорИзтриванеВземам си едно парченце от твоята!
Поздрави! :-)