вторник, 1 септември 2015 г.

Сладкиш "Анабел"


Кръстих този сладкиш  така, защото го видях при Анабел Ленгбайн в предаването и "Свежата Анабел". Сладкиша приготвих за да почерпя колежките си за имения си ден . След като го опитаха реакцията на всички беше еднаква: разнесе се едно спонтанно " мммм ".
Не е труден, аз малко наруших съотношението на продуктите защото това имах налично , но се получи страхотно. Може да видите и оригинала ето тук.


1 пакет чаени бисквити
125 г . разтопено масло
50 г . кокосови стърготини
100 г. сушени червени боровинки или стафиди
100 г . орехи
100 г. натурален шоколад
1 консерва кондензирано мляко


 Смелете фино шоколадови бисквити в блендер. Добавете разтопеното масло и отново смелете. 
 Постелете хартия за печене в плоска тавичка и изсипете смляната смес. Разстелете я равномерно с ръце.
Отгоре поръсете орехите нарязани на едро, след това кокосови стърготини. Поръсете сушени червени боровинки или стафиди. Разпределете и предварително начупен шоколад. Най-отгоре излейте на ивици кондензираното мляко.
 Печете сладкиша на 180 градуса 30 минути. След изстиване го нарежете на блокчета.



4 коментара:

  1. Нати, пропуснала съм имения ти ден, за което се извинявам. Но от сърце ти желая здраве, обич и безброй сладки момент, както е сладък този десерт тук! Чудесно звучи!
    Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Отговори
    1. Наистина ,оказа се много лесен, а вкусът е невероятен!

      Изтриване