четвъртък, 9 февруари 2017 г.
Ментов чийзкейк
за бисквитения слой:
160 г. бисквити
2 с.л. какао
75 г. масло
за ментовия слой:
150 г. крема сирене
40 г. захар
1 яйце
40 мл. ментов ликьор
за ганаша :
100 г. черен шоколад
100 мл. течна сметана
Бисквитите се смилат на трохи с блендер. Добавят се разтопеното масло и какаото. Отново се блиндират за кратко, за да се смесят съставките добре.
От хартия за печене се изрязват ленти които се слагат във формички за мъфини. Те помагат за по- лесното изваждане на сладкишите.Във всяко гнездо от мъфин и върху хартията се разпределя от бисквитената смес.
Крема сиренето се разбива с ментовия ликьор, захарта и яйцето, докато се смесят добре.После се изсипва върху бисквитения слой.
Пече се в предварително загряла на на 160 градуса фурна, с обдухване, за 20 минути.
Изваждат се и се оставят да се охладят преди да се извадят от формата за мъфини.
Сметаната се загрява до завиране ,дръпва се от огъня и към нея се добавя натрошения на парченца шоколад. Разбива се добре и се оставя да изстине.
Върху изстиналите чийзкейкчета се нанася охладения ганаш (преди да се втвърди).
От това количество излизат 6-7 броя.
Идеята видях тук, но внесох малки корекции.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много интересна идея Нати.Получават се чудесни чийзкейкчета.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Ели, благодаря!И на мен ми допаднаха много и на вид и на вкус.Поздрави и от мен.
ОтговорИзтриване