неделя, 21 януари 2018 г.

Стартираме маратона с рождени дни с Тройно шоколадова торта



Януари е богат на празници в семейството ни. Малкият ми син е трайно влюбен в шоколада, така че тази година му приготвих Тройно шоколадова торта.



блат:
- 150 г. бисквити
- 6 с.л. разтопено, но не горещо масло
- 80 г. черен шоколад

крем:
- 400 г. черен шоколад
-500 мл. млечна сметана
- 60 мл. кафе

глазура:
-400 мл. млечна сметана
450 г. черен шоколад

Приготвяне на блата:
Бисквитите, маслото и шоколада  се слагат в блендер или кухненски робот и се смилат.
Форма за торта( 26 см.) се намазнява с масло и се постила с хартия за печене. Изсипват се бисквитите, заравняват се и се притискат добре за да се получи плътен блат.Оставя се в хладилника за 30 - 40 минути.

Приготвяне на крема:
Шоколадът се разтопява на водна баня и се оставя леко да се охлади.
Сметаната се разбива да меки връхчета, прибавя се кафето и се разбърква. Към шоколада се добавя част от сметаната и се разбърква внимателно със шпатула.Добавя се и останалата сметана и отново се разбърква внимателно, докато се получи пухкав еднороден крем.

Върху бисквитения блат се разпределя крема,заравнява се и се връща се в хладилника за още 3 часа.

Глазурата( ганаш):
Сметаната се загрява без да завира. Дърпа се от огъня и в нея се прибавя начупения шоколад.Бърка се докато шоколада се разтопи напълно. Охлажда се, но глазурата трябва да е течна.

Тортата се вади от хладилника.Маха се ринга и тортата се поставя върху решетка поставена в по - голяма тава( за да може да се събере глазурата, която ще се стече). Тортата се залива с глазурата и се връща  в хладилника за  30 минути.
Аз украсих тортата с малини.

Рецептата видях тук

3 коментара:

  1. Нати,
    януари е наситен с много празници, а и рождени дни.Да е честито на всички, които празнуват.Да са живи и здрави.А това шоколадово бижу е чудесно за празника.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Здрастуйте, всі, я Адрік Вадим, який проживає в місті Курган, я хочу поділитися з вами всіма про те, як містер Бенджамін допоможе мені отримати кредит у розмірі 15 000 000,00 рублів, щоб почати свою доставку харчових напоїв після того, як я працюю Кілька готелів тут, в Кургані, просто щоб заробити на життя, але нещасливі, у мене все ще виникали труднощі з оплатою оренди, але я дякую Богу, що зараз я працюю самостійно, 5 працівників працюють на моїй опіці. Якщо ви шукаєте фінансову свободу, я радимо вам зв’язатися з паном Бенджаміном з цим електронним листом нижче та номером додатка. lfdsloans@outlook.com + 1-989-394-3740

    ОтговорИзтриване