понеделник, 29 януари 2018 г.

Сладкиш с боровинки и малини


-180 г. пудра захар
- 180 г.брашно
- 6 яйца
- 120 мл. олио
- 1/2 ч.л. бакпулвер
- 2 ванилии
- 1 и 1/2 ч.ч. замразени боровинки и малини ( може и пресни, когато е сезонът им)

Отделят се жълтъците от белтъците. Важно е купата, в която се слагат белтъците да е суха и чиста.
Белтъците се разбиват на сняг.
Брашното се пресява с бакпулвера и ванилията.
Жълтъците се разбиват с пудрата захар.Прибавя се олиото и се разбърква. Добавя се и пресятото брашно, като се редува с с белтъците.Бърка се внимателно със шпатула или дървена лъжица.Полученото тесто се поставя в форма с падащ ринг, постлана с хартия за печене и намазнена. Отгоре върху тестото се разпределят замразените плодове.Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.
По  желание след като сладкиша се изпече се поръсва с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар