Преди време в кулинарната група "В моята кухня" видях тази рецепта и си я записах. Така и не разбрах, коя първи я сподели. Ето тук е един от вариантите.Рецептата много ни хареса.
за тестото:
-200 мл. прясно мляко
- 2 яйца
-2 с.л. кисело мляко
-2 с.л. олио
- 1 сл. захар
-
- 7 гр. суха мая ( 1 пакетче)
- 500 г. брашно ( пресято)
допълнително:
- 300-400 г. сирене
-125 г. масло ( меко със стайна температура)
- 1 яйце за намазване
- допълнително брашно за разточване
Замесваме тестото от изброените продукти.Оставяме за 15 минути да се отпусне. Разделяме на 4 части, всяка разточваме, намазваме с мекото масло и поръсваме със сирене. Поставяме една върху друга. Разрязваме ленти, усукваме и поставяме в тава, с размер 32 см., покрита с хартия за печене. Втасва до удвояване на обема. Намазваме с разбито яйце. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. При мен 30 минути.
В оригиналната рецепта маслото беше разтопено, но аз си имам изпитана рецепта за пита , която винаги се получава, и там използвам меко масло, затова така процедирах и тук.
Нати,
ОтговорИзтриванечудесен тутманик .Прекрасно изглежда .Ще пробвам рецептата.
Поздрави !
Много вкусно изглежда. Поздрави
ОтговорИзтриванеРазкош!
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеПо-вкусен тутманик не бях яла! Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриванеЗдрастуйте, всі, я Адрік Вадим, який проживає в місті Курган, я хочу поділитися з вами всіма про те, як містер Бенджамін допоможе мені отримати кредит у розмірі 15 000 000,00 рублів, щоб почати свою доставку харчових напоїв після того, як я працюю Кілька готелів тут, в Кургані, просто щоб заробити на життя, але нещасливі, у мене все ще виникали труднощі з оплатою оренди, але я дякую Богу, що зараз я працюю самостійно, 5 працівників працюють на моїй опіці. Якщо ви шукаєте фінансову свободу, я радимо вам зв’язатися з паном Бенджаміном з цим електронним листом нижче та номером додатка. lfdsloans@outlook.com + 1-989-394-3740
ОтговорИзтриване