- 225 г. царевично брашно
- 140г. бяло брашно
- 1 ч.л. захар
- 1 и 1/2 ч.л. сол
- 2 ч.л. бакпулвер
- 570 мл. прясно мляко
- 1 ч.л. прясно изцеден лимонов сок
- 2 яйца
- 1 глава лук, ситно нарязяна
- 50 г. масло
Загрейте фурната на 230 градуса.
Разтопете маслото в тиган и задушете лука за около 5 минути да омекне.
В голяма купа сипете двата вида брашно с бакпулвера,солта и захарта,разбъркайте.
В отделна купа разбийте яйцата с млякото и лимоновия сок. Към сместа със яйцата и млякото прибавете и задушения лук.Изсипете течните съставки в купата с брашното и разбъркайте докато се получи смес подобна на кексово тесто.
Изсипете получената смес в продълговата форма за хлаб или кекс ,постлана с хартия за печене.
Изпечете царевичния хляб по средата на фурната до златист цвят. Проверете с клечка за зъби по средата на хляба.Когато е готов хляба, по клечката не трябва да има тесто.
Оставете хляба да се охлади за 10 минути ,нарежете и сервирайте.
Много обичам рецепти за хляб, питки и хлебчета с царевично брашно Нати.Така,че ще запиша тази рецепта.Чудесен хляб се получава с лук , с праз, с орехи.
ОтговорИзтриванеПоздрави и усмивки !
И аз хресвам различните добавки в хлябовете.Този ми напомня малко на просеникът ,който баба ми правеше. Но тя слагаше пръжки.
ИзтриванеА този леко сладни заради лука.
Поздрави,Ели!
Аз също си го харесах:)
ОтговорИзтриванеВесела, радвам се ,че съм те заинтригувала.
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от администратор на блога.
ОтговорИзтриване