продукти за блата:
- 4 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1 ч.ч. брашно
- 2 ванилии
- 8 с.л. олио
- 1 бакпулвер
за шоколадовия сос:
- 1/2 ч.ч. захар
- 1/2 ч.ч. вода
- 2 с.л. какао
- 60г. масло
Фурната се загрява на 180 градуса.
Брашното се пресява с бакпулвера.
Яйцата се разбиват със захарта, докато удвоят обема си. Постепено на тънка струйка се добавя олиото при непрестанно разбъркване. Добавят се брашното с бакпулвера и ванилията. разбърква се добре. Сместа се изсипва в тавичка постлана с хартия за печене, с диаметър 21 - 22 см.
След като се изпече сладкишът се оставя да си охлади напълно.
В касерола се слагат захарта,какаото и водата. След като сместа заври се оставя на тих огън за минута-две. Дръпва се от огъня и се прибавя маслото. Сасът се оставя да се охлади.
След като блатът изстине, с тънък молив се правят множество дупки. Сладкишът се полива със соса и де оставя поне час за да поеме соса.
Нати,
ОтговорИзтриванемного красив и лесен за приготвяне е този сладкиш.Прекрасно предложение.
Лека и спорна нова седмица !
Наистина е лесен и малкият ми син много го харесва.Хубава седмица и на теб,Ели!
ОтговорИзтриванеКрасиви снимки!
ОтговорИзтриване