Тази съблазнителна салатка видях при Ивейн преди доста време, но понеже не ми излезе от главата реших че е крайно време да я направя.
2 круши
зелена салата
50 г синьо сирене
1 с.л зехтин
1 с.л. мед
1 с.л. тъмен балсамов оцет
Крушите се обелват и нарязват всяка на филийки по дължина. Намазват се с част от зехтина и се запичат на грил тиган. Оставят се да
изстинат.
Приготвя се дресинга от меда, оцета и зехтина. Овкусяват се салатните
листа и се подреждат в чинии.Настъргва се синьото сирене и отгоре се нареждат крушите.
Салатата много ни допадна,но семейния съвет се раздели на две относно дресинга.Половината дегустатори решиха че само с балсамов оцет и зехтин е по-добре отколкото с дресинга.
Нати, много интересно предложение! Но пък и много вкусно. Какво му трябва повече на човек - първо, да му погъделичкаш любопитството и после да го впечатлиш с вкус. :)
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави!
Да,Гери,любопитството наистина е страхотен двигател!Поздрави!
ИзтриванеОбичам ги тези салатки с плодове и сирене, разкош. Чудна е твоята, Нат, истински разкош! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, и аз ги заобичах тези салатки!Прегръдки!
ИзтриванеНати, чудесна салатка. Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Таня!Хубава седмица!
ИзтриванеИзглежда чудесно и вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Траяна!Поздрави и усмивки!
ИзтриванеДобра идея- някак съчетава пролетта и есента в едно. Непременно ще пробвам!
ОтговорИзтриванеХубава седмица!
Мъхче,когато пробваш да кажеш дали ти е харесало. Само да не ме гониш с чинията :)
ИзтриванеНати, аз също обичам комбинацията на зеленчуци, продове и сирене. Салатата ти изглежда страшно вкусно, а и така апетитно си я презентирала.... Поздравления!
ОтговорИзтриванеНати, аз също обичам комбинацията на зеленчуци, продове и сирене. Салатата ти изглежда страшно вкусно, а и така апетитно си я презентирала.... Поздравления!
ОтговорИзтриванеМони,благодаря ти! Аз отскоро експериметирам в тази насока,но първите резултати са вкусни така че продължавам!Хубава седмица!
Изтриване