6 големи глави лук
200 г. кайма
3 с.л. масло
1 с.л. олио
1 филия хляб
1 яйце
сол
черен пипер
кимион
60 масло
Обелените глави лук се варят във вода 10 минути.Изваждат се и се издълбават. Вътрешността се нарязва на ситно и се задушава с 3 с.л. масло и олиото.Прибавя се каймата и подправките и запържването продължава още малко.Маха се от котлона и се оставя да се охлади.Като истине се добавя яйцето и начупения на малки трохи хляб.Издълбаният лук се пълни с плънката и се подрежда в тавичка.Върху всяка глава лук се поставя парче масло и ястието се пече 25-30 минути.
Никога не съм опитвала, но определено изглежда интересно. Сигурно ще е също толкова добре и с червен лук.
ОтговорИзтриванеПоздрави, Нати! :)
Гери, и аз не бях опитвала, но се престраших :) Усмихната събота!
ИзтриванеПредставям си колко ароматно ястие се е получило... и вкусно! Много апетитно предложение, Нат! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате! Поздрави и целувки!
ИзтриванеИзключително апетитно и вкусно е предложението ти,Наталия,великолепна рецепта!
ОтговорИзтриванеС пожелание за хубав уикенд!
Роси, не бях много сигурна дали ще се получи, но резултатът ни хареса! И на теб хубав уикенд!
Изтриване