сряда, 25 септември 2013 г.

Пълнен лук




6 големи глави лук
200 г. кайма
3 с.л. масло
1 с.л. олио
1 филия хляб
1 яйце
сол
черен пипер
кимион

60 масло

Обелените глави лук се варят във вода 10 минути.Изваждат се и се издълбават. Вътрешността  се нарязва на ситно и се задушава с 3 с.л. масло и олиото.Прибавя се  каймата и подправките и запържването продължава още малко.Маха се от котлона и се оставя да се охлади.Като истине се добавя яйцето и начупения на малки трохи хляб.Издълбаният лук се пълни с  плънката и се подрежда в тавичка.Върху всяка глава лук се поставя парче масло и ястието се пече 25-30 минути.



6 коментара:

  1. Никога не съм опитвала, но определено изглежда интересно. Сигурно ще е също толкова добре и с червен лук.
    Поздрави, Нати! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, и аз не бях опитвала, но се престраших :) Усмихната събота!

      Изтриване
  2. Представям си колко ароматно ястие се е получило... и вкусно! Много апетитно предложение, Нат! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Изключително апетитно и вкусно е предложението ти,Наталия,великолепна рецепта!
    С пожелание за хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, не бях много сигурна дали ще се получи, но резултатът ни хареса! И на теб хубав уикенд!

      Изтриване