вторник, 17 септември 2013 г.

Рулца от патладжани,тиквички и чушки


 
Идеята за тези рулца видях в последния брой на списание "Good Food". Там пълнежът беше по- различен с рикота, но аз нямах и импровизирах с каквото ми се намираше.


1 патладжан
1- 2 тиквички
3- 4 печени чушки
зехтин
сол

за пълнежа:
250 крема сирене
1 скилидка чесън
пресен босилек- 1 шепа  или на вкус
черен пипер


Нарежете патладжана по дължина на филийки, посолете и оставете да се отдели горчивия сок.
Нарежете тиквичките също по дължина.Намажете ги с малко зехтин и ги запечете на грил тиган.По същия начин изпечете и патладжана.
Смесете сиренето крема, черния пипер, пасирания чесън и нарязания босилек.Разбъркайте добре с вилица.
Нарежете всяка чушка на четири ( ако са по-малки чушките може и на две).
Оформете рулцата. Най- отдолу сложете патладжан, намажете с пълнежа,отгоре поставете тиквичка.Отново намажете с пълнеж.Накрая се поставя чушка и се завива рулцето.Фиксира се с клечка за зъби.


6 коментара:

  1. Чудесно изглежда, Нати, с удоволствие бих си го хапнала и като основно. Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери,честно да си кажа и аз си го хапнах като основно :)Поздрави и на теб и хубава събота и неделя!

      Изтриване
  2. Отговори
    1. А колко бяха вкусни! :)
      Много съм скромна нали :)
      Усмихнат уикенд,Траяна!

      Изтриване
  3. Много вкусни и красиви рулца! Чудесни! Поздрави, Нат!

    ОтговорИзтриване