събота, 11 март 2017 г.
Телешко с прясно зеле
Телешко месо ( телешкото може да се замени със свинско или пилешко)
1 глава лук нарязана на кубчета
1 средно голяма зелка
1ч.л. червен пипер
0,500 мл. доматен сок
сол
2 дафинови листа
1/2 ч.ч. олио
Зелето се нарязва на тънки ивици, посолява и се стрива с ръце.
Месото и лукът се запържват в олиото докато се зачерви месото.Прибавя се зелето. Задушава се докато намали обема си.Прибавя се червения пипер и се налива гореща вода да покрие зелето.Добавя се дафиновия лист. Ястието се вари на тих огън.Като омекне месото и зелето се добавят доматите. Ако е необходимо се добавя още сол.Вари се още 10 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар