сряда, 19 юли 2017 г.

Лютите чушки на Йоли


 Една лесна ,но вкусна рецепта, която видях при Йоли.

10 - 15 люти чушки
3-4 с.л. олио

1ч.ч. кисело мляко
2 скилиди чесън
копър
сол на вкус
1 ч.л. червен пипер

Чушките се измиват и се подсушават. Пробождат се на няколко места с нож.
Олиото се загрява и в него се изпържват чушките до зачервяване.Вадят се с решетъчна лъжица.
В чиния за сервиране се подреждат чушките. Заливат се със киселото мляко разбъркано с пресования чесън и копъра.
Олиото в което са пържени чушките се загрява и в него се слага за кратко червения пипер. Внимава се да не загори.Залейте с част от него чушките и посолете на вкус.



2 коментара:

  1. Нати,
    отдавна съм замислила да приготвя тази вкусна рецепта.По нашия край правят подобно ястие - запължват зелени пиперки с дръжките, леко посолени и ги заливат с пресен каймак или гъсто овче мляко.Само да клокне 2 - 3 минути и е готово.Каймакът или млякото не е много, само колкото да покрие пиперките.
    И рецептата на Йоли и моята са много вкусни, много лесни и бързи.
    Поздрави и лека седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, сигурна съм че и твоята рецепта е много вкусна.Щом се е запазила във времето, значи е страхотна. Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване