- 1 яйце
- 1 ч.ч настъргана моцарела
- 1 ч.ч настърган кашкавал
- 1 ч.л. чесън на прах
- сушен ригън на вкус
Всички съставки се смесват и се разбъркват добре.
В тавичка се слага хартия за печене и върху нея се разпределя сместа. Стремим се да оформим тънък, кръгъл блат като за пица .
Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна до зачервяване.
Нати,
ОтговорИзтриванене съм пробвала да правя подобна пърленка.Рецептите с кашкавал и сирена, както и с яйца определено са за по - специфичен тип хранене.Кашкавал и сирена обикновено трдно се усвояват.Затова трабва да се съобрази тази диета с човека, за когото е предназначена.Но иначе прекрасно изглежда пърленката.Това е едно предложение без никакво брашно, което е също интересен и вкусен вариант.
Поздрави и лека и спорна нова седмица !