сряда, 24 юни 2020 г.

Парфе от праскови и 8 години Блог


На 13 юни се навършиха 8 години от започването на този блог. Бях си обещала ,че тази година няма да пропусна датата, но уви задачките пак се натрупаха и ...
Но въпреки всичко много се гордея със себе си! Това е най-дългият ми проект!
Докато пишех "Под Гъбката" се научих на много нови неща , забавлявах се , запознах се със прекрасни хора, помогнах на други да бъдат по- уверени в кухнята. Обичам това, само мое, местенце и се надявам ,че ще открадвам повече време за него.
На всички който бяхте с мен през тези 8 години - Благодаря!

Днес много рано сутринта направих това парфе и реших, че годишнината е добър повод да го споделя.


продукти за 10- 12 порции:

- 800г. заквасена сметана
- 400 мл. млечна сметана
- 200 г . захар
- 2 ванилии
- около  1 кг. праскови
- 30 г. желатин (3 пакетчета)

Желатинът се разтворя в 50 мл. студена вода и се оставя да набъбне.
Прасковите се измиват ,обелват се и им се махат костилките.Пасират се.
В дълбока купа се разбъркват с миксер  двата вида сметана,захарта и ванилията.Прибавят се пасираните праскови и се разбърква.
Набъбналия желатин се разтопява на водна баня или за няколко секунди в микровълнова фурна. Не бива да завира,защото губи желиращите си свойства.
Разтопеният желетин се прибавя при сместа със праскиви и сметана. Разбърква се добре.Сместа се разпределя в подходящи чаши и се оставя за поне 4 часа в хладилник. суервира се с парченце праскова.







4 коментара:

  1. Почти наборчета са ни блоговете, Нати! Честита годишнина на това прекрасно местенце! Желая ти нестихващи вдъхновения! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Нати,
    да ти е честито , да твориш с желание и вдъхновение.Да създаваш красота, да имаш много почитатели и да представяш много здравословни и интересни рецепти.Но на първо място бъди здрава, здраве и благословение от Бога за цялото ти семейство.С интерес чета твоите публикации, аз за жалост намирам много малко време за моя блог напоследък.
    Чудесна рецепта за почерпка ! Наздраве за още много по осем !

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря,Ели!
    Наистина времето никак не стига ,но се надявам и ти да успееш да си откраднеш малко за твоя блог,защото винаги ми е интересно при теб.

    ОтговорИзтриване