сряда, 24 март 2021 г.

Питки за дюнер


Обичаме дюнер. Една от малкото рецепти, която се харесва от цялото семейство. Преди купувах готови питки , но вече няколко пъти правя тези . С тестото се работи много лесно.

 - 500г. брашно

- 1ч.л. бакпулвер

- 100 мл. зехтин

- 200 мл. хладка вода

- 1 ч.л. сол

Замесваме тесто от всичките продукти. Оставяме 10 минути да се отпусне. ( Но се  е случвало да нямям време и да започна питките веднага.)

Разделяме тестото на 8 - 9 питки .

 Всяка разточваме на тънко(но не прекалено тънко) с размера на тигана в които ще ги печем.

Нагряваме тиган с незалепващо покритие и печем пърленките една по една.

Аз първоначално загрявам тигана ,но като сложа първата пърленка го намалявам на 5 от възможни 9 степени.Ако е прекалено силен котлонът ,пърленките ще изгорят много бързо.

А това е рецептата за домашен дюнер

3 коментара:

  1. Страхотни са Нати тези питки за дюнер.Намазняваш ли тигана предварително или е сух ? Прекрасни са за приготвяне по всяко време.
    Лека и спорна седмица !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, тиганът е сух, без мазнина.
      Питките са лесни и могат да се поднесат с различни пълнежи.
      Поздрави от мен!

      Изтриване