Обичаме дюнер. Една от малкото рецепти, която се харесва от цялото семейство. Преди купувах готови питки , но вече няколко пъти правя тези . С тестото се работи много лесно.
- 500г. брашно- 1ч.л. бакпулвер
- 100 мл. зехтин
- 200 мл. хладка вода
- 1 ч.л. сол
Замесваме тесто от всичките продукти. Оставяме 10 минути да се отпусне. ( Но се е случвало да нямям време и да започна питките веднага.)
Разделяме тестото на 8 - 9 питки .
Всяка разточваме на тънко(но не прекалено тънко) с размера на тигана в които ще ги печем.
Нагряваме тиган с незалепващо покритие и печем пърленките една по една.
Аз първоначално загрявам тигана ,но като сложа първата пърленка го намалявам на 5 от възможни 9 степени.Ако е прекалено силен котлонът ,пърленките ще изгорят много бързо.
А това е рецептата за домашен дюнер
Страхотни са Нати тези питки за дюнер.Намазняваш ли тигана предварително или е сух ? Прекрасни са за приготвяне по всяко време.
ОтговорИзтриванеЛека и спорна седмица !
Ели, тиганът е сух, без мазнина.
ИзтриванеПитките са лесни и могат да се поднесат с различни пълнежи.
Поздрави от мен!
Записвам ги!
ОтговорИзтриване