С крем супата от тиква бяхме малко на "Вие". Пробвах един -два пъти, но не беше съвсем по моя вкус. Но реших да не се отказвам и да продължа с експериментите. Сега спокойно мога да кажа , че открих своята комбинация.
500 гр. тиква
1 голяма скилидка чесън
2 стръка пресен лук
100 мл. прясно мляко
1 с.л. зехтин
20 гр. масло
сол
къри на вкус
Сварете тиквата с малко вода и сол, докато омекне. Пасирайте, така че да се получи средно на гъстота пюре. Задушете чесъна, пресния лук с маслото, зехтина и 1-2 с.л. вода. Задушете за 2 -3 минути. Прибавете тиквеното пюре и разредете с прясното мляко до желаната гъстота.
Прибавете малко къри на вкус.
Количеството на прясното мляко е примерно. Зависи от това каква гъстота искате и от това колко вода сте оставили с тиквата.
Аз пък от първия път се влюбих в тиквената супа и преди два дни отново си направих. Има възможност за експериментиране и много варианти. Ти си намерила своя! :) Чудесно изглежда!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Натали!
Благодаря, Тили! Ще продължа да търся и други варианти, може би и с картофи.
ИзтриванеАз пък я харесвам във всичките и превъплъщения! Радвам се, че и вие сте се "събрали";)))
ОтговорИзтриванеЗа много години, Наталия!
Здраве и усмивки за теб и всичките ти близки!
Благодаря, Мъхче! Усмивки и за Вас!
ИзтриванеВкусна комбинация, Наталия! Много обичам тиква, в най-различни варианти! Нен мога да определя дори кои предпочитам-сладките или солените! И ще опитам и твоята супа с удоволствие!
ОтговорИзтриванеКрасиви снимки!
Бъдете здраве през новата година, много усмихнати и успешни!
прегръдки!
Благодаря, Бети за милите думи и прекрасните пожеления! Прегръдки и от мен!
ИзтриванеМного вкусна зимна супичка Нате. Много ми харесва. Прегръдки
ОтговорИзтриванеАни, радвам се че ти е харесала. А твоите соленки ми влязоха под кожата и ще се правят няма начин : ) Целувки на теб и момичетата!
Изтриване