Много, много любими бисквитки! Вече не знам колко пъти съм ги правила.Ако някой е пропуснал рецептата при Ирина, горещо препоръчвам да се поправи този пропуск!
Ще прибавя, че стават много и рядко остават екземпляри за снимки.
400 гр. брашно
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/4 ч.л. бакпулвер
щипка сол
200 гр. меко масло
200 гр. захар
2 големи или 3 малки яйца
кората от 2 портокала
2 с. л. прясно изцеден портокалов сок
300 гр. шоколадови капки или шоколад (черен нарязан на малки парченца)
Пресятото брашното, содата, бакпулвера и солта се смесват в купа.
Маслото и захарта се разбиват до побеляване.Добавят се яйцата едно по едно, като се изчаква сместа да ги усвои напълно.Добавят се кората и сока от портокала.
След това се добавя и сместа с брашното на 2 - 3 пъти и се бърка на ниска степен или на ръка.
Накрая се прибавя и шоколада. Разбърква се добре за да се разпредели равномерно шоколада.
Тавата се покрива с хартия за печене. Фурната се загрява на 180 градуса.
С малка чаена лъжичка се загребва от сместа и се поставя на хартията на разтояние, защото бисквитките удвояват обема си. Пекат се не повече от 10- 12 минути. Ако се препекат стават сухи.
Ако тестото за втората тава омекне много, може да се прибере в хладилника за малко за да се стегне.
Нати, чуднички са! И аз откога съм им хръвлила око... Засега си взимам едничка от твоите. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека вечер!
Чудесни бисквитки,Нат!Като любител на този вид десерти веднага ме съблазни с твоите!Прекрасен петък!
ОтговорИзтриванеНати, страхотни са. Грабвам си едничка за следобедното кафенце. Поздрави!
ОтговорИзтриванеНати, какви вкусотийки си скрила под гъбката днес! Чудесни са, мила! Приятна вечер!
ОтговорИзтриванеГери,
ОтговорИзтриванеРоси,
Таня,
Кате,
радвам се че са ви харесали бисквитките! Поздрави и целувки от мен!
Портокал, шоколад - чудесна комбинация и прекрасни бисквитки!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!