вторник, 2 декември 2014 г.

Салата със спанак и ягоди



Понякога предразсъдъците са пуснали дълбок корен в мен.
 Това е така, това не е така. Това си върви с това ,а това в никакъв случай не се съчетава с другото. Този е добър този не.
И защо? Само защото някой  " велик " ум  се е произнесъл и е създал правило. Понякога се питам чий живот живеем.
 Не прави това защото , какво ще кажат хората? А всъщност хората не живеят моя живот! И за това решенията трябва да са си само мой. Грешките и успехите също! Защото аз плащам цената и за двете.
Не знам защо се отплеснах толкова, защото думата ми беше за една салата. Може би , защото все пак - ягоди в салата ми звучеше странно , но реших да опитам. Много ми допадна!


бейби спанак
ягоди
синьо сирене
балсамов оцет
олио


Няма да давам точни количества. Те зависят от броя на хората решили да се впуснат в кулинарна авантюра. Не съм писала сол, защото сиренето е доста солено. И не прекалявайте със ягодите  за да не доминират като вкус , а по скоро да дадат незабравима нотка.

16 коментара:

  1. И аз още й се каня, но не заради предразсъдъци, такива относно храненето нямам. ;) Даже днес хапвах арменска оризова салата с два вида ориз, с козе сирене, орехи, манго и нар, овкусена със зехтин и портокал. Е, страхотна беше! Таке че да живеят смелите опити. :)
    Поздрави, Нати!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Интересна салатка си хапвала. Дано да я ни я сготвиш и да ни я покажеш. Поздрави, Гери!

      Изтриване
  2. И на мен ми звучи странно за комбинация, но пък е толкова красиво.
    Синьо сирене не харесвам изобщо и ако се реша да я приготвя ще избера друг вид сирене.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сигурна съм че ще откриеш комбинацията , която ще ти допадне, а аз ще чакам да я покажеш. Поздрави и от мен!

      Изтриване
  3. Правилно, Наталка...вкус приятел няма! Винаги съм казвала щом има рецепта значи има и кой да я хареса и приготви! Аз на една сватба ядох зелена салата с парченца портокал и лимон и сега редовно си правя в къщи, но тогава бях изумена! Понякога наистина има странни за нас рецепти, веднъж попаднах на една - хляб със зеле и лешници! Няма и да се опитам да го направя, но сигурно за някой е любим:)!
    Салатката ти е много свежа и колоритна!
    Поздрави! Хубава сряда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ив! Наистина за всяка рецепта си има човек. Случвало ми се е да правя неща , които са препоръчани като страшно вкусни ,а на моя вкус не допадат. Така че пожелавам повече кулинарни авантюри за да можем да открием нещата , които ще допаднат на нашите вкусове. Поздрави и хубава неделна вечер.

      Изтриване
  4. Нат, чувала съм много за известната комбинация на спанак и ягоди и винаги ми се е искало да опитам. Твоята салата изглежда наистина много апетитно и не бих отказала да опитам от нея ;) Сърдечни поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
  5. От доста време не робувам на никакви стереотипи и да ти кажа, живея си чудесно със себе си и убежденията си. Такава салатка отдавна искам да пробвам, ама ето: и ти сега не уцели сезона и на мен ми е трудно да си спомня пак на пролет. Напомни, моля;) Прекрасна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С удоволствие, ще напомня напролет, защото ми стана любопитно и за други комбинации. И определено ще следвам примера ти за стереотипите :)
      Хубава нова седмица!

      Изтриване
  6. Чудесна е, Нати. Обичам плодове в салатите:))) Страхотно съчетание. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. Кате. Установих , че и аз ги обичам не само в десерти. Прегръдки!

      Изтриване
  7. Много любима салата,Нат,особено в ранна пролет,когато първите ягоди са повече цвят,отколкото сладост и си подхождат още повече.Макар че аз мога да я хапвам целогодишно стига да има ягоди,ама няма. :)

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна, за вкуса не е и съмнявам, но само като погледнеш цветовете ти се иска да ометеш цялата чинийка! Прелест! Прегръдка, Нат!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Павлина. Прегръдка и на теб и хубава седмица!

      Изтриване