За никого не е тайна ,че обожавам лук в сякакви форми. Оказа се ,че тази комбинация много ни допадна в салата.
- 2 глави червен лук
-2 - 3 печени червени чушки
- 200 г. сирене
- 200 г. рукола ( или микс от рукола и зелени салатки) измита и подсушена
- 1/2 ч.ч. печени лешници
за винегрета:
- 2 скилидки чесън
- 1/4 ч.ч. зехтин
- 2- 3 с.л. балсамов оцет
- сол
В малка купичка се приготвя винегрета, като се смесват зехтина,балсамовият оцет и настърганият чесън.Добавя се сол на вкус и всичко се разбърква добре.
Лукът се нарязва на шайби с дебелина 2 см. Пече се на грил тиган или скара.
В купа се слага руколата , нарязаните печени чушки ,сиренето нарязано на кубчета и печеният лук. Овкусява се с винегрета и се добавят лешниците.
Прекрасна салатка Нати.Записвам рецептата за проба.Лятно, лесно и вкусно предложение !
ОтговорИзтриванеПоздрави, прекрасни почивни дни !
Благодаря ти ,Ели!
ОтговорИзтриване