сряда, 4 август 2021 г.

Салата от печен лук , рукола и сирене


 За никого не е тайна ,че обожавам лук в сякакви форми. Оказа се ,че тази комбинация  много ни допадна в салата.

- 2 глави червен лук

-2 - 3 печени червени чушки

- 200 г. сирене

- 200 г. рукола ( или микс от рукола и зелени салатки) измита и подсушена

- 1/2 ч.ч. печени лешници

за винегрета:

- 2 скилидки чесън
- 1/4 ч.ч. зехтин
- 2- 3 с.л. балсамов оцет
- сол

В малка купичка се приготвя винегрета, като се смесват зехтина,балсамовият оцет и настърганият чесън.Добавя се сол на вкус и всичко се разбърква добре.

Лукът се нарязва на шайби с дебелина 2 см. Пече се на грил тиган или скара.
В купа се слага руколата ,  нарязаните печени чушки ,сиренето нарязано на кубчета и печеният лук. Овкусява се с винегрета и се добавят лешниците.


Продуктите са за около 4 порции.

2 коментара:

  1. Прекрасна салатка Нати.Записвам рецептата за проба.Лятно, лесно и вкусно предложение !
    Поздрави, прекрасни почивни дни !

    ОтговорИзтриване