Вече от няколко места чувам ,че палачинките с кисело мляко са по- крехки и остават мекички за по- дълго време. Така че реших да пробвам. И да -харесаха ни.
-250г . кисело мляко
-1 яйце
-250 мл.вода
-1 с.л. олио
-1ч.л. сода бикарбонат
-1/2 ч.л. сол
-1 с.л. захар
- около 1 и 1/2 ч.ч. брашно
Яйцето се разбива със солта и захарта. Прибавете млякото, в което е угасена содата.
Прибавете водата,олиото и брашното.Разбъркайте добре. Сместа трябва да е гъста като боза.
Изпържете палачинките в тиган с незалепващо покритие намазан с масло.
Нати,
ОтговорИзтриванемайка ми винаги прави палачинките с кисело мляко.С повече яйца и без сода .Стават много фини и вкусни.Може да се разбие млякото като айрян.Прекрасна е и твоята рецепта с малко яйца.
Поздрави, бъдете здрави !
Ели, това беше първият ми опит с кисело мляко но няма да е последния.Поздрави!
ОтговорИзтриване