вторник, 17 август 2021 г.

Палачинки с кисело мляко


 Вече от няколко места чувам ,че палачинките с кисело мляко са по- крехки и остават мекички за по- дълго време. Така че реших да пробвам. И да -харесаха ни.


-250г . кисело мляко

-1 яйце

-250 мл.вода

-1 с.л. олио

-1ч.л. сода бикарбонат

-1/2 ч.л. сол

-1 с.л. захар

- около 1 и 1/2 ч.ч. брашно


Яйцето се разбива със солта и захарта. Прибавете млякото, в което е угасена содата.

Прибавете водата,олиото и брашното.Разбъркайте добре. Сместа трябва да е  гъста като боза.

Изпържете палачинките в тиган с незалепващо покритие намазан с масло.

2 коментара:

  1. Нати,
    майка ми винаги прави палачинките с кисело мляко.С повече яйца и без сода .Стават много фини и вкусни.Може да се разбие млякото като айрян.Прекрасна е и твоята рецепта с малко яйца.
    Поздрави, бъдете здрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, това беше първият ми опит с кисело мляко но няма да е последния.Поздрави!

    ОтговорИзтриване