Постите продължават ,а тази сгряваща супа е чудесна .
- 250г. гъба кладница
- 3-4 скилидки чесън
- 4- 5 с.л. олио
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 2ч.ч вода
- 1 ч.ч. бадемово мляко
- сол
Почистете гъбите. Нарежете ги на по- едро и по дължина за да запазите видът им който наподобява шкебе.Загрейте олиото и прибавете гъбите за да започнат да се готвят. Добавете и ситно нарязяния чесън.Задушете около 5- 6 минути докато гъбите пуснат водата и аромата си и леко омекнат. Прибавете и червения пипер ,разбъркайте и веднага налейте 2 ч.ч. вода.Червения пипер не трябва да се пържи за да не започне да горчи.
Посолете на вкус.
Оставете да заври и опитайте, ако гъбите са готови добавете бадемовото мляко и отстранете от огъня.
Сервирайте супата с лют червен пипер и купичка с пасиран чесън смесен с оцет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар