събота, 5 декември 2020 г.

Веган шкембе чорба от гъба кладница


 Постите продължават ,а тази сгряваща супа е чудесна .

- 250г. гъба кладница

- 3-4 скилидки чесън

- 4- 5 с.л. олио

- 1/2 ч.л. червен пипер

- 2ч.ч вода

- 1 ч.ч. бадемово мляко

- сол

Почистете  гъбите. Нарежете ги  на по- едро и по дължина за да запазите видът им който наподобява шкебе.Загрейте олиото и прибавете гъбите за да започнат да се готвят. Добавете и ситно нарязяния чесън.Задушете около 5- 6 минути докато гъбите пуснат водата и аромата си и леко омекнат. Прибавете и червения пипер ,разбъркайте  и веднага налейте 2 ч.ч. вода.Червения пипер не трябва да се пържи за да не започне да горчи. 

Посолете на вкус.

Оставете да заври и опитайте, ако гъбите са готови добавете бадемовото мляко и отстранете от огъня.

Сервирайте супата с лют червен пипер и купичка с пасиран чесън смесен с оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар