1 телешка опашка
6-7 картофа
2 червени чушки
3 глави лук
3 моркова
2 малки глави чесън
200 г. замразен грах
200 мл. червено вино
около 1 ч.ч.гореща вода или бульон
прясна мащерка
3 зърна бахар
1 дафинов лист
сол
черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
4 - 5 с.л. олио или зехтин
Нарежете морковите на едри парчета. Почистете главите чесън от най- горния слой и от мустачетата, но ги оставете цели не разделяйте скилидките, разрежете ги на половина.
Чушките нарежете на едри парчета. Лука и обелените картофи нарежете на едро.
Телешката опашка нарежете на шайби по ставите.
Загрейте фурната на 250 градуса.
В чугунена тенджера сложете олиото и го загрейте. Задешете лука за 1- 2 минути добавете морковите и чушките. Задушете за кратко. Прибавете картофите и червения пипер. Добавете водата(бульона), виното, граха и подправките.Течността трябва да е на нивото на продуктите, но трябва да има и достатъчно място за да не прекипва.
Захлупете тенджерата и сложете в загрятата фурна. Когато започне да ври(усеща се миризма или пък се чува бълбукането) температурата на фурната се намалява на 180 градуса. Ястието се готви около 4 часа на 180 градуса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар