неделя, 13 декември 2020 г.

Руло с маслен крем и сладко от малини

 


Безспорно това е един от любимите десерти на мен и мъжът ми. В този вариант го правя най- често ,но сме го хапвали и с дуги кремове и пълнежи. Дребните не го харесват, но те ,какво ли разбират ? :).

Има ли от това руло, забравям за диети и добри маниери и грабвам вилицата.

6 яйца

6 с.л. захар

6 с.л. брашно

1/2 ч.л. бакпулвер

1 ванилия


Фурната се загрява на 180 градуса.

Разделят се белтъците от жълтъците.

Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват със захарта докато удвоят обема си.

Към жълтъците се добавя пресеятото брашно с бакпулвера и ванилията. Разбърква се с миксер.

Добавят се внимателно белтъците на 2 пъти като се бърка внимателно със шпатула.Сместа се изсипва в тава с размерите на фурната,постлана с хартия за печене.

След изпичане платкат внимателно се отделя ат хартията за печене и се поставя върху влажна памучна кърпа и ли на хартията за печене и се навива на руло.Така се оставя да изстине.



за крема:

150г. меко масло

1 с.л. с връх пудра захар

1 ванилия


За крема се смасват маслото, пудрата захар и ванилията и се разбиват до пухкав крем.

да намазване:

2-3 с.л. домашно сладко от малини без семки

Платката за рулото се развива ,намазва се с крема и върху него се разпределя малиновото сладко.

Сладкото се слага тук– там,  не е необходимо да е обилно.Рулото се навива отново и се слага в чиния за сервиране.


Няма коментари:

Публикуване на коментар